Reisen

Forberedelsene
angående sikkerhet
Etappe 1
Canada/ Alaska

Etappe 2
Los Angeles til Mexico
Mellom Amerika
Start | << forrige - neste >>
Sør Amerika

Etappe 3
Australia
Etappe 4
Singapore/ Laos
Etappe 5
Kina/ Russland
Takk - til alle
som hjalp til med realiseringen
   

Fra 16.03. - 24.03.2014

Guatemala: Rio Dulce, Livingstone

Honduras: Porto Cortes, Tegucigalpa

Niqaragua: "Lago de Managua", Granada

Costa Rica: Nosara, Puerto Calderas, Mata de Limon


OBS: Lenker fra bildeoverskriftene med "(f)" bak går til tilsvarende album på facebook-siden min - der finner du mange flere flotte bilder!
16 - 18.03.14 - Hotell ved Rio Dulce (f)

Etter besøket i Quiriguá var det igjen å finne et overnattingsted. Vi hadde bestemt oss for å kjøre til Rio Dulce mot Karribien kysten. Som vanlig begynte det å bli sent, og etter en lang dag ville vi ta kvelden. Vi var "heldige" og fant en såkallt "Resort". Dyrt var det, men pytt, pytt, vi er jo på tur.
17.03.14 - Båttur til kystbyen Livingstone (f)

Båten var bestilt for avgang kl. 10.00. Franklin, båtføreren kom i god tid. Han var 22 år gammel, båten var eid av faren. Franklin hadde kjørt med turister i mange år, og visste akkurat hvilke avstikkere han skulle gjøre på turen. Han var også en flink guide. Jeg hadde med meg Jose og fikk derfor mye ut av turen.
17.03.14 - Livingstone, kystbyen ved karibiske kysten (f)

Livingstone ligger ved munningen av floden Rio Dulce. Byen ble etablert i 1773. Byen har et stort innslag av Afrikanere som kom over hit som slaver, som arbeidet på de engelske sukkerplantasjene.
18.03.14 - Til Honduras og havnebyen Porto Cortes (f)

Selve kjøre turen var grei. Mye slaghull og fartsdumper, men det var vi blitt vant til. Denne fartsdumpen er en av de "gode"! Men ofte var de høyere og skarper - og tro det eller ei, veldig ofte umerket, ja nesten kamfulert. Hver lille landsby vi passerte hadde minst 6 til 8 stk.
19.03.14 - Til hovedstaden i Honduras, Tegucigalpa (f)

Etter var reisehåndbok skal byen være den vakreste byen i hele mellomamerika. Men hverken José eller jeg klarte å finne noe vakkert. Byen var nedslitt og møkkete. Derfor ble to planlagte overnattinger redusert til en natt.
20.03.14 - Fra Tegucigalpa over grensen til Nicaragua (f)

Grenseovergangen ble en prøvelse. Vi fikk for første gang stifte bekjentskap med de såkalte hjelpere, de sloss om å få hjelpe oss igjennom papirmølla ...
21.03.14 - Vulkanen Momotombo 1.279 moh (f)

For flere hundre år siden hadde vulkanen et utbrudd og begravet den store byen som lå her. Mye av den er nå utgravet, vi besøkte inngangen. Men i 38 grader varme og store avstander å gå, nøyde vi oss med inngangen og et foto av en modell.
21.03.14 - Til Granada (f)

Bortsett fra å finne rett vei gjennom hovedstaden Managua gikk turen greit. Mange flotte kulisser langs veien. Vi opplevde og så alt som kan oppleves langs veiene her. Oksespann, hester med kjærrer lastet med alt mulig forskjellige gods. Det ble en fargerik tur.
21.03.14 - Slummen i Granada (f)

Vi kom til turistbyen Granada, og ville finne "strandpromenaden", kjørte derfor ned til sjøen "Lago de Nicaragua". Men her var det ingen strandpromenade, det gikk en liten vei langs sjøen, og hva fant vi der? Jo kun slum. En virkelig slum, jeg har sett det før i Afrika og Brasil, men dette var noe av det tristeste jeg har sett.
21.03.14 - Turistbyen Granada (f)

Etter litt leting fant vi sentrum og et brukbart hotell, nær gågaten. Det var bare en gågate, den var lang og med mange restauranter og mye folk. Igjen en vellfortjent øl. Man blir tørst av å kjøre i ca 35 grader varme. Jeg tok en hel murer, Jose som er en forsiktig mann klarte seg med en vanlig størrelse.
22.03.14 - Fra Granada til Costa Rica (f)

Vi hadde bestemt oss for å klare oss uten "hjelpere", og det gikk bra. Men med eller uten hjelpere, kaoset var det samme. Ut av Nicaragua, var det enda flere papirer å fylle ut enn når vi kjørte inn. Og som vanlig ingen skilter og ingen informasjon på bygninger og ekspedisjonsluker. Her står José og venter.
22.03.14 - Fra grensen Costa Rica til badebyen Nosara (f)

Vi passerte også i dag enorme sukkerplanasjer, slik vi hadde gjort de siste dagene. Rett etter grensen var det bygget en stor vindmølle park. Det forstår jeg godt, det båste så mye at jeg måtte legge bilen hardt styrbord for å holde meg på veien.
23.03.14 - Fra Nosara til Puerto Calderas (f)

Starten på dagen ble noe spesiell, vi visste at det ble ca 50 km med elendige veier. Men at vi skulle vade visste vi ikke ...
24.03.14 - En formiddag med Jose i "Mata de Limon" (f)

Bli med på en liten morgentur rundt i denne lille byen "Mata de Limon". Byen er liten, kun med et par gater, en strand, et hotell og en havn for store båter et par km vekk.
24.03.14 - Hummermåltid på hotellet "Costa del Sol" (f)

Hummer uten klør, dvs Langousta er restaurantens spesialitet. De har flere store kummer i restauranten, slik at du kan plukke ut den du selv vil spise. Hummeren serveres med en rekke forskjellige tilbehør. Jeg valgte naturell, grillet. Den serveres glovarm. Lot den vente litt, mens jeg koset meg med et glass hvitvin til den ble lunken.

 

Start | << forrige - neste >>
 
©2013 / webmaster: annale@online.no