Reisen

Forberedelsene
angående sikkerhet
Etappe 1
Canada/ Alaska

Etappe 2
Los Angeles til Mexico
Mellom Amerika
Sør Amerika
Start| << forrige -neste >>

Etappe 3
Australia
Etappe 4
Singapore/ Laos
Etappe 5
Kina/ Russland
Takk - til alle
som hjalp til med realiseringen
   

Fra 03.10. - 14.10.2014

Chile: Lago Todos los Santos, Puerto Ravas, Puerto Montt, Puerto Natales, "Torres del Paine", Lago Grey

Argentina: El Calafate


OBS: Lenker fra bildeoverskriftene med "(f)" bak går til tilsvarende album på facebook-siden min - der finner du mange flere flotte bilder!
03.10.14 – Petrohue v/sjøen ”Lago Todos los Santos" (f)

Etter noen km kjøring på bra asfaltvei kom vi frem til fossefallene i ”Rio Petrohue”. Og her begynte det kommersielle. Gebyr for parkering, også med handikap skilt, og gebyr for å komme inn! Det må naturligvis til for å bygge det gedigne inngangsbygget å holde fasilitetene for øvrig i orden. Overalt advarselskilter, nesten verre enn i USA. Vi spurte om hvorfor vi ikke kunne stoppe på bruene. Nei, det går en elv under, var svaret!
03.10.14 – En avstikker til vulkanen Osorne (f)

At det var bratt fikk jeg bekreftet når vi kjørte nedover. Det var ikke tilstrekkelig med motorbrems på førstegearet, jeg måtte bruke fotbremsen i tillegg. Det er det første gangen jeg har gjort på hele turen, og jeg har som dere vet kjørt i mange bratte bakker.
04.10.14 – ”Oktoberfest” i Puerto Varas, Chile (f)

Dagens "høydepunkt" måtte være ”oktoberfesten” i Varas. Like ved hotellet er det satt opp et stort øl telt. Det er såpass loslitt at det sikkert har vært flittig i bruk. Inne i teltet var det flere små bardisker hvor det ble solgt lokalt brygget øl. På formiddagen relativt lite folk, om kvelden ganske fullt!
05.10.14 – Til havna i Puerto Montt (f)

Avgang med ferga MF Eden kl. 16.00 var den siste beskjeden fra rederiet Nacimag. Peter fra Ulm skulle også ha ferga sørover til Puerto Natales. Vi hadde derfor avtalt at han skulle kjøre med meg fra Puerto Ravas. Vi hadde noe ventetid på kaia før vi kunne kjøre om bord. Tiden ble benyttet til å se på båter, last og folk. Også i Chile ble det montert lastebilkraner på båtene, en utvikling som begynte i Norge for ca 40 år siden. Det var gledelig å se at Palfinger var godt representert. Avgangstiden ble igjen forskøvet, vi hadde ikke avgang før kl. 04.45 på mandagen den 6. Oktober.
05 til 09. 10.14 – Puerto Montt til Puerto Natales (f)

Vi skulle nå være om bord i nesten fire døgn, jeg var spent på om dette ville bli kjedelig. Jeg bruker vanligvis ikke å kjede meg om bord i en båt, det ble ikke kjedelig denne gangen heller. Landskapet, lyset, sjøen og himmelen endret seg stadig, derfor mange fine fotomotiv.

Flere bilder i bredformat (f)
På brua til MF Eden (f)
Om bord i MF Eden (f)

08.10.14 – Den lille fiskerlandsbyen ”????” (f)

24 timers seilas nord for Puerto Natales stoppet vi ved en liten fiskerlandsby med ca 150 sjeler. Den er ikke avmerket på kartet, derfor har jeg heller ikke navnet på byen - jeg glemte å notere det ved informasjonsmøtet vi hadde kvelden før. Kaia var i så dårlig forfatning at det ikke var aktuelt. Isteden ble ankeret droppet og baklemmen låret og alle båtene fra landsbyen la til der mens de hentet og leverte folk og gods.

09.10.14 – Mot Puerto Natales (f)

Etter en flott soloppgang og noen trange sund så vi byen Puerto Natales i det fjerne. Etter en profesjonell fortøyning, ble landgangen låret kl. 11.00.
Og vi var klare for lossing og ilandkjøring, trodde vi ...
09.10.14 - Lossing i Puerto Natales (f)

... og så begynte kaoset, stuere fra land, pluss skipets eget mannskap. Mye folk og særdeles dårlig effektivitet. De aller fleste stod å så på mens spesialbilene for semitrailere gikk i skytteltrafikk, fra skuta og til den store parkeringsplassen i land. Da de hevet dekket for å komme ned til dekk to ville ikke låsebolten gå inn. Dette kom til å ta tid ... Flere biler fikk ikke startet, kabelen var for kort, en start booster måtte hentes - og bilen min måtte kontrolleres. Først 3,5 timer etter at vi hadde klappet til kaia kjørte jeg lykkelig ut av havneområdet.
9 til 11.10.14 – Byen Puerto Natales (f)

Puerto Natales har ca. 25.000 innbyggere og er det beste utgangspunktet for et besøk i nasjonalparken ”Torres del Paine”. Byen er en havneby, men byens inntekter kommer først og fremst av alle turistene som besøker nasjonalparken.

11.10.14 –Til nasjonalparken ”Torres del Paine”, del 1 (f)

Tidlig opp om morgenen, vi hadde ca 130 km å kjøre til nasjonalparken. Peter ville ha en lengre fottur opp i fjellet om ettermiddagen. Men det så ikke spesielt lyst ut da vi startet, sludd og vind, skikkelig møkkavær! Men etter hvert lysnet det og det ble riktig fint vær, men kaldt og ekstremt sterk vind. Veiene var gode, nesten hele veien god asfalt uten slaghull.
Til nasjonalparken ”Torres del Paine”, del 2 (f)

11.10.14 – I nasjonalparken ”Torres del Paine” (f)

Etter selve inngangen til parken ble veien betydelig smalere og dårligere, og landskapet enda villere. Vi var nå nær selve fjellkjeden. Vi kjørte til hotell og camping området Las Torres. Peter sjekket inn på et enklere hotell, med kun 6 mannsrom. Pris hele 74 USD, Chilerene har skrudd prisen vanvittig høyt i dette området, ikke noen norske turistforenings priser her nei!
12.10.14 - En dag ved campingplassen "Las Torres" (f) i skikkelig møkkavær ...
12.10.14 – Fra Campingplasssen Torres til Lago Grey (f)

Til tross for det dårlige været, sludd og sterk vind ble det en flott tur med et fantastisk skiftende landskap. Veien var til dels smal og svingete. De siste 18 km, grov pukk med vaskebrett. Jeg trodde bilen skulle riste i filler. Etter å ha kommet noen hundre meter høyere i terrenget oppdaget jeg noen runde blomster, de så ut som rødmalte steiner. De var utrolig vakre med sine illrøde små blomster plassert som en pute.
13.10.14 – Båttur på Lago Grey til isbreen Grey (f)

Da jeg tittet ut av vinduet hadde jeg mest lyst til å trekke dyna over hodet å sove videre. Nysnø, bikkjekaldt og sterk vind, ikke akkurat vær for en båttur. Vi var ca. halvfull båt med turister ca. tyve i tallet, fra hele verden. Blant annet et Australsk ektepar med tre små barn, halvt år, to år og fire år.

13.10.14 – Tilbake til Puerto Natales (f)

Tilbake til Natales valgte vi en annen vei, den var litt kortere og ikke så spektakulær som da vi kjørte til nasjonalparken. Det spektakulære måtte være at det var en god del snø i veibanen. Vi hadde ikke vært mange timene på rommet før det pep i mobilen. SMS fra en av de Australske jentene som også var på båten. Vi sitter nesten alle sammen på puben ved torget. ”Kommer dere?”. Naturligvis kom vi og hadde igjen en hyggelig kveld!

14.10.14 – Puerto Natales til El Calafate, Argentina (f)

De få km over passet ”Don Guillermo” var dårlig grusvei, men gikk greit. Ved den Argentinske tollstasjonen var bommen naturligvis nede. Vi gikk inn i bua for å stemple passene og klarere bilen. Brukte litt lengere tid en vanlig ved passkontrollen. Den unge mannen var helt klart ny i jobben. Måtte stadig spørre sjefen sin, for hver linje i emigrasjonpapiret som vi selv hadde fylt ut. Men tilslutt var passene stemplet med innreise til Argentina 14.10.14.

 

Start| << forrige - neste >>
 
©2013 / webmaster: annale@online.no